Al den tid foran computeren. Hvad nytter det, hvorfor mødes unge ikke mere og hvad med den friske luft?

Voksne bekymrer sig for meget, og så kniber det med at se, hvilke muligheder og ikke mindst de mange penge der er i eSports. Der er millionpræmier i de store turneringer, og det er ikke tilfældigt, at FCK har dannet et hold, og i øjeblikket skyder foreninger op og trænere efterlyses til klassiske spil som Counter-Strike og Call Of Duty.

Nutidens »fodbold«

Det gælder også her i byen, hvor Næstved eSport netop er etableret som forening. Der er foreløbig 20 medlemmer, og dagligt unge, der skriver og efterspørger hold og træner til netop deres spil – og ikke mindst deres rolle på holdet.

– Det er en ny tid. Nu spiller vi Counter-Strike – ligesom nogle spillede fodbold, da de var små. Det her er vores »fodbold«, siger Marcus M. Mikkelsen. Han er kendt som MaczTV, og han er In Game Leader, når han spiller Counter Strike.

Næstved-Bladet møder en stribe af 14-16-årige fra omegnen, og de kender om nogen fordommene. Men det er faktisk ligesom med fodbold. De drømmer om, at blive dygtige nok til at spille mod de bedste. Lige nu er det lidt op ad bakke. Foreningen er ny og holdet Team Prime, der spiller Counter Strike, er i syvende division. Drømmen og pengene venter i Waoo-ligaen.

Læg en kommentar